5. Pytania i odpowiedzi – Paweł Daszczuk

Price
Wewnętrzny
Get Started
This szkolenie is currently closed

dr Paweł Daszczuk – Adwokat i doktor nauk prawnych. Absolwent podyplomowych studiów Master of Business Administration. Asystent w Katedrze Prawa Gospodarczego i Handlowego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie.

Specjalizuje się przede wszystkim w obsłudze prawej przedsiębiorców oraz obsługą przedsiębiorców podczas kontroli skarbowych. Jest Autorem publikacji z zakresu prawa handlowego i karnego-skarbowego. Posługuje się biegle językiem angielskim.

Jeśli potrzebujesz pomocy prawnej, borykasz się z kontrolą lub po prostu chcesz, aby Twoją sprawą zajął się dr Paweł Daszczuk – skontaktuj się z naszą kancelarią Expertia na kancelariaexpertia.pl/umow-konsultacje-z-expertem/

Dodane komentarze (2)

1. Bartosz Szaleniec
      Bartosz Szaleniec

Jest to możliwe, jednak zasadniczo spółka powinna posiadać tytuł prawny do lokalu, który wykorzystuje na swoją siedzibę. W tej sytuacji byłaby potrzebna zatem zgoda właściciela budynku na podnajem jego części przez Pana/Panią na rzecz spółki. Alternatywnie, może Pan/Pani zmienić umowę najmu w ten sposób, że z Pana obecnej umowy zostanie wydzielona część powierzchni budynku, na którą spółka zawrze osobną umowę najmu – bezpośrednio z jego właścicielem.

Zwracam uwagę, że w obu przypadkach – wspomniane zmiany mogą mieć wpływ na opodatkowanie czynszu najmu po stronie właściciela budynku.